Calvar. Salvatorii, care ii cauta pe minerii Zdravka Ianculovici si Liviu Tomoioaga muncesc non-stop de doua saptamani, dar nu au inaintat decat 5 metri spre putul unde s-a produs surparea

Bucatile de stanci, lemn si steril intepenite sunt extrem dificil de dat la o parte. Salvatorii cred ca operatiunea va deveni din ce in ce mai riscanta odata cu golirea putului. La orizontul 60 pericolul de surpare este foarte mare si pamantul ar putea sa se pravaleasca peste ei.

Parintii nu mai au rabdare

Nicolae Ianculovici, tatal unuia dintre cei 2 mineri, si-a pierdut orice speranta. "As vrea sa stiu odata daca aici ii va fi mormantul copilului meu. E dureroasa aceasta asteptare", ne-a declarat, ieri, Ianculovici. Iosefina Mleziva, soacra celuilalt disparut, Liviu Tomoioaga, cere interventia armatei. "Nu stiu de ce dureaza atat de mult cautarile. Nu exista alta posibilitate? Vrem sa vina armata, sa aduca foreze! Conducerea minei nu a mai dat pe la noi sa ne spuna cum merge cautarea de atunci de cand ne-a vizitat ministrul Seres! A fost doar afisaj politic!", ne-a declarat plangand Iosefina Mleziva.

"Nu riscam o alta tragedie"

Prefectul de Mehedinti, Marius Balu, crede ca interventia armatei sau a oricaror alte structuri iese din calcul. "E nevoie de timp, dar vor fi scosi. Macar o mana, un picior, un os si tot vom scoate ceva de acolo. Armata n-are ce cauta in mina si nu riscam o alta tragedie", ne-a spus prefectul.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.