O noua reusita in Operatiunea "Gramofonul", de data aceasta captura de DVD-uri si CD-uri pirat realizandu-se in Capitala. Bucuresteanul Ion Ionica, in varsta de 40 de ani, asociat unic si administrator al societatii SC Romyan SRL, confectiona prin metoda "ardere" pe DVD-uri filme, programe software, jocuri si muzica, toate acestea fiind procurate din retelele de cartier.

Politistii, impreuna cu specialistii din cadrul RO-ACT, institutie ce apara drepturile de autor, au descins la firma lui Ion Ionica, aici constatand ca bucuresteanul avea in posesie aparatura necesara pentru fabricarea de produse piratate. Dupa inceperea urmaririi penale, pe 18 august, s-a trecut la perchezitionarea locuintei acestuia si a sediului firmei sale. Autoritatile au descoperit doua copiatoare color, doua calculatoare cu cate trei DVD-writere fiecare, un taietor pentru hartie si un deck pentru inregistrarea de casete audio. Deasemenea s-au mai gasit si 704 DVD-uri cu filme, 307 CD-uri cu muzica, 80 de DVD-uri si 198 de CD-uri neinregistrate, 72 de carcase pentru DVD si 280 de carcase pentru CD-uri goale, 344 de casete audio cu muzica, 1.209 de coperti pentru DVD si CD si 1.200 de plicuri pentru CD/DVD goale.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.