O singura publicatie bucuresteana din 17 nu avea informatori: „Arici Pogonici“. Nici macar „Cutezatorii“ si „Luminita“ n-au scapat de infiltrare

Un document al fostei Securitati arata in ce masura politia politica penetrase mediile de presa la nivelul anului 1983. "Scinteia tineretului" batea "Scinteia" la numarul de informatori. Doi turnatori se gaseau si la revista "Cutezatorii". In schimb, "Arici Pogonici" rezista cu demnitate penetrarii de catre Securitate.

"Problema 'Presa>>"

Documentul este datat 22 noiembrie 1983 si a fost intocmit de un ofiter cu initialele C.S., cel mai probabil Creta Stana, care, potrivit altor documente aflate in posesia "Cotidianului", era la acea vreme locotenent major de Securitate si se ocupa de culegerea de informatii din zona presei. Sub titlul "Situatie operativa in problema 'Presa>>", manuscrisul centralizeaza, numeric, si nu nominal, angajatii din 17 publicatii bucurestene si de la Intreprinderea de Stat pentru Imprimate si Administrarea Publicatiilor, defalcat dupa studii, precum si relatia acestora cu Securitatea.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.