Dezvaluiri. Omul de afaceri timisorean Zaher Iskandarani s-a intors in tara cu vesti despre Omar Hayssam. Sirianul a declarat, sambata, intr-un interviu la postul de televiziune Antena 3, ca Omar se afla internat intr-o clinica la Damasc, dar ca nu stie cum a parasit presupusul terorist Romania

"Eu stiu ca Omar Hayssam e bolnav de cancer si se trateaza in Siria, la Damasc. Nu pot sa va dau explicatii cum a ajuns acolo", a declarat Zaher Iskandarani. El a admis ca il cunoaste pe Omar Hayssam, insa nu a vrut sa dea mai multe informatii. Zaher Iskandarani a plecat intr-o vacanta in Elvetia, impreuna cu familia sa, la sfarsitul lunii iulie, cu acordul procurorului de caz. Sirianul a promis ca se va intoarce in tara si si-a tinut promisiunea. Zaher Iskandarani este acuzat de procurorii Parchetului General de infractiuni economice care ar fi prejudiciat statul cu aproape doua milioane de lei noi. Supranumit si Printul Banatului, Iskandarani a mai fost cercetat in urma cu cativa ani pentru evaziune fiscala.

Serviciile, pe picior gresit

Omar Hayssam a reusit sa fuga din tara la finele lunii iulie, profitand de un certificat medical care arata ca nu suporta detentia, de o decizie judecatoreasca a instantei supreme, precum si de lipsa de supraveghere a serviciilor secrete. Fuga lui Omar a avut ca efect demisia sefilor celor trei cele mai importante servicii secrete, Radu Timofte, de la SRI, Gheorghe Fulga, de la SIE, precum si Virgil Ardelean, de la serviciul Ministerului de Interne. De asemenea, de fuga lui Omar Hayssam se leaga si demisia procurorului-general al Romaniei, Ilie Botos. Niciuna dintre institutiile statului nu si-a recunoscut culpa. Parlamentul ancheteaza, prin mai multe comisii de specialitate, cum a fost posibila plecarea din tara a unei persoane acuzate de terorism care s-a aflat, timp de un an de zile, in inchisoare.

Doctorul Tanasescu, din nou la Comisie

Medicul Constantin Tanasescu, cel care i-a emis certificatul medical sirianului Omar Hayssam, trebuie sa se prezinte, astazi, la Comisia de Disciplina de la Penitenciarul Rahova, pentru a fi audiat. Solicitat sa se prezinte in fata membrilor Comisiei, la sfarsitul saptamanii trecute, doctorul Tanasescu s-a internat de urgenta la Institutul "Matei Bals", din Capitala. La cateva ore dupa ce avocatul sau le-a spus membrilor Comisiei ca doctorul Tanasescu nu se poate prezenta pentru ca este bolnav, acesta a parasit spitalul pe usa din dos.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.