Medicul Constantin Tanasescu, cel care a eliberat adeverinta pe baza careia Omar Hayssam a fost eliberat, este citat, astazi, la Comisia de disciplina a Penitenciarului Rahova, pentru a fi audiat

Constantin Tanasescu nu s-a prezentat, pe 17 august, la Comisia de disciplina a Penitenciarului Rahova, fiind internat la Spitalul Universitar de Urgenta . "Este internat in spital, nu se poate prezenta, nu este o fuga de raspundere, vrea sa ia taurul de coarne, vrea sa se prezinte, dar bolile de care sufera sunt absolut reale. Comisia de disciplina a inteles acest lucru (...), desi, in subconstient, am senzatia ca, totusi, s-ar putea sa lucreze sub presiune", a declarat avocatul medicului, Gheorghe Groza.

In schimb, avocatul a spus ca si-a luat obligatia de a-l aduce personal pe clientul sau, despre care a precizat ca vrea sa vina in fata Comisiei de disciplina.
In opinia lui Gheorghe Groza, in cazul parasirii tarii de catre Omar Hayssam nu este vinovat nici doctorul, nici Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP), nici judecatorul care a dispus revocarea masurii arestarii preventive a omului de afaceri sirian.

Avocatul nu considera ca este de competenta Comisiei de disciplina a Penitenciarului Rahova sa stabileasca daca metastaza este sau nu un diagnostic. "Metastaza nu este un diagnostic, este un efect al bolii, diagnosticul este cel dat de catre profesorul Beuran - cancer de colon", a declarat Gheorghe Groza.

Dupa prima discutie privind procedura din dosar purtata, pe 15 august, cu membrii Comisiei de disciplina a Penitenciarului Rahova, avocatul a declarat: "Aceasta adeverinta (n.r. cea care atesta ca Omar Hayssam sufera de metastaza) este o psihoza generala, se afla in xerocopie la dosar, normal ar fi sa fie in original".

Totodata, Gheorghe Groza a fost de parere ca activitatea medicului nu putea sa stea la baza hotararii judecatoresti de revocare a masurii arestarii omului de afaceri sirian. Directorul general al ANP, Alexandru Serban, a sesizat, in urma cu cateva saptamani, Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti in legatura cu fapta de fals intelectual pe care ar fi savarsit-o Constantin Tanasescu. Alexandru Serban a afirmat ca diagnosticul pus de Constantin Tanasescu in cazul lui Omar Hayssam este nerealist, pentru ca singura analiza medicala care poate dovedi ca un bolnav sufera de metastaza este biopsia.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.