Actuala administratie locala a Clujului, condusa de Emil Boc, pare decisa sa stearga toate urmele nationalismului din "capitala" transilvana, lasate mostenire de peremistul Gheorghe Funar. Initial, dupa preluarea mandatului, Boc a inlocuit cosurile si bancile tricolore, a indepartat drapelele, dupa care a vopsit in rosu toti stalpii tricolori. Acum a venit randul dalelor tricolore de pe trotuarul din fata Primariei, montate in 2002, care au costat peste 440 milioane de lei vechi.

De altfel, programul de modernizare al Clujului cuprinde in total 288 de strazi si costa aproape 5 miliarde de lei vechi. De cateva zile, muncitorii de la Tirena Scavi sapa pe intreaga artera pentru a inlocui asfaltul, dar si dalele, asa-numitele "piscoturi" de pe trotuar. Acum dalele au fost scoase si depozitate, urmand a fi refolosite pentru alte trotuare unde se vor realiza lucrari de modernizare. "Lucrarile la trotuar au fost facute de mantuiala, iar dalele au cedat in anumite locuri. Noua lucrare va avea o garantie de trei ani", declara viceprimarul Adrian Popa.

Fostul primar al Clujului, Gheorghe Funar, sustine insa ca lucrarile facute pe trotuarul din fata primariei in timpul ultimului sau mandat au fost de calitate si nu vede rostul reparatiilor. Vasile Magradean


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.