Decizia a fost luata in urma cu un an, respectiv 2005, cand, printr-o hotarare de punere in posesie, proprietarul de drept, Hrant Mesrobian, cetatean roman care traieste in Argentina, a primit imobilul de la stat.

Totodata, Ion Tiriac, care detinea imobilul si terenul din Mircea Eliade nr. 3, cu contract de inchiriere de mai multa vreme, l-a achizitionat printr-un contract de vanzare-cumparare, incheiat in iunie 2006, chiar de la proprietarul de drept. "Nu pot sa-mi explic ce s-a intamplat, poate e vorba de alt numar. Nu pot sa ma pronunt decat in momentul in care voi vedea hotararea Guvernului de retrocedare a imobilului publicata in Monitorul Oficial. Pana atunci tind sa cred ca este o greseala", ne-a mai precizat avocatul.

Conform actelor de proprietate pe baza carora s-a facut tranzactia intre Hrant Mesrobian, ca vanzator si Ion Tiriac, ca si client, a fost "o revendicare de drept comun" dupa care hotararea devine definitiva si irevocabila. Astfel, casa si terenul din Mircea Eliade intra in proprietatea cetateanului Hrant Mesrobian.