Noul Cod Rutier, care va intra in vigoare peste o luna, baga de pe acum frica in soferii romani, cu reguli dure, apropiate de cele ale tarilor din UE. Marea noutate pe care o aduce legea rutiera este introducerea sistemului de puncte de penalizare.

Textul Codului Rutier, ce va fi valabil incepand cu data de 21 septembrie, pare a transmite soferilor indisciplinati sau certati cu legea un mesaj clar: vremea ilegalitatilor in trafic a apus. Adica unde-i lege, nu mai e tocmeala!

LA VANATOARE!

Dupa ce Politia Romana a achizitionat 6.500 de masini noi si este mai prezenta ca niciodata in trafic, oamenii legii vor sa-i cuminteasca pe cei care comit abateri de la normele rutiere si sa puna capat haosului care stapaneste circulatia in cea mai mare parte a tarii. Marea noutate pe care o aduce noua lege rutiera este introducerea sistemului de punctaj. Potrivit politistilor, marele castig al noilor reglementari va fi faptul ca ii va determina pe soferi sa ia in seama si contraventiile considerate "minore", cum ar fi oprirea intr-un loc interzis.

Permisul de conducere va fi suspendat pentru o perioada de 30 de zile daca titularul a savarsit contraventii care cumuleaza 15 puncte de penalizare sau pe o perioada de 60 de zile daca acesta strange, din nou, cel putin 15 puncte in urmatoarele 12 luni de la data expirarii ultimei suspendari a exercitarii dreptului de a conduce. Punctele se prescriu la un interval de sase luni.

PIETONI

O alta noutate importanta se refera la pietoni. Acestia poarta intreaga raspundere a accidentarii lor, daca sunt accidentati ca urmare a traversarii prin locuri nepermise, la culoarea rosie a semaforului destinat lor sau nerespectarii altor obligatii in trafic, in conditiile in care soferii care ii lovesc au respectat regulile de circulatie pe acel drum.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.