Dupa dezvaluirile din Jurnalul National, Directia Sanitar-Veterinara Arad a interzis dezinfectia masinilor in vamile de pe raza judetului. Explicatia oficiala se refera la faptul ca Ungaria ar fi inchis marti focarul de gripa aviara

Ceea ce asteptau turistii de saptamani intregi s-a intamplat azi-noapte: filtrul de dezinfectie ce gatuia traficul frontalier in Vama Nadlac a fost inchis. Usa biroului maruntel e zavorata, pe geam se vede ca a fost luata dinauntru pana si casa de marcat, reparata zilele trecute in mare graba la auzul vestii ca vine control de la Bucuresti, fiindca batea bonuri fiscale gresite. Din declaratiile reprezentantilor DSV, motivul pentru care a fost luata acum masura incetarii dezinfectiei este inchiderea oficiala, marti, de catre Ungaria a focarului de gripa aviara. Informatia nu se confirma insa, ultima notificare referitoare la Ungaria pe pagina de internet a Organizatiei Internationale pentru Epistemiologie (OIE) fiind datata 23 iunie 2006.

EXPLICATII

Eugen Tatar, directorul din Arad al firmei care efectua dezinfectia, nu a dorit sa comenteze masura luata de Directia Sanitar-Veterinara. Practic, de marti, 16 august, in Vama Nadlac mai sunt dezinfectate doar tirurile care transporta produse de origine animala, cum, de altfel, impun si normele europene in vigoare. Soferii acestor camioane nu mai achita insa taxa de dezinfectie firmei particulare, ci direct ghiseului unic din vama.

Directorul Directiei Sanitar-Veterinare Arad, Viorel Agud, nu pare deranjat de faptul ca firma bucuresteana care incasa taxele in vama isi desfasura activitatea speculand carentele legii. "In cel mult doua saptamani vom organiza o licitatie pentru desemnarea firmei care va face dezinfectia in vami", a precizat Agud. Cat despre faptul ca in Nadlac se dezinfectau masini mici si autocare, in timp ce in alte vami, cum ar fi Bors sau Petea, nu se intampla acest lucru, conducerea Directiei Sanitar-Veterinare are o motivatie: "In Bihor e plin de pesta si de alte boli la animale. La noi nu, pentru ca am luat masuri".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.