Politia de Frontiera a descoperit tigari de contrabanda pe cargoul pe care s-a imbarcat sirianul

Noi amanunte picante apar despre nava "Iman T", a sirianului Mustafa Tartousi, despre care se stie ca l-a transportat pe Omar Hayssam din Portul Constanta intr-o tara araba. Cargoul a fost implicat, cu putin timp inainte de fuga sirianului intr-un caz de contrabanda cu tigari. Comandantul navei "Iman T" a fost amendat de vamesii din Portul Constanta, in cadrul unei actiuni comune cu Politia de Frontiera, cu doar cateva zile inainte ca Omar Hayssam sa fuga din tara, imediat dupa revenirea dintr-o cursa. Este vorba despre descoperirea la bordul vasului a catorva baxuri de tigari pe care echipajul nu le-a declarat la intrarea in Romania.

La sfarsitul lunii iunie, cu doar cateva zile inainte de disparitia sirianului Omar Hayssam, nava "Iman T", proaspat intoarsa din voiaj, a fost perchezitionata de catre lucratorii vamali din Portul Constanta.

Tigari, drept comisioane

In urma controlului, au fost descoperite ascunse la bord mai multe cartuse de tigari netimbrate si nedeclarate la intrarea in tara. Este vorba de peste 700 de pachete de tigari marcile Asoss si Karelia. Surse din cadrul Autoritatii Nationale a Vamilor ne-au declarat ca, in timpul controlului, comandantul vasului a recunoscut faptul ca aceste cartuse de tigari erau folosite drept "comisioane" acordate incarcatorilor si descarcatorilor marfii la bordul navei.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.