Ministrul justitiei, Monica Macovei, a sustinut, ieri, ca nu se poate pronunta daca legile sunt proaste sau daca exista vinovatie a vreunui magistrat in fuga sirianului. Macovei a aratat ca instanta Curtii de Apel Bucuresti - care a dispus inlocuirea masurii arestarii preventive a lui Omar Hayssam cu cea de interdictie de a parasi tara - a comunicat solutia Politiei de Frontiera si Directiei Generale a Pasapoartelor.

Concret, magistratii au informat politistii despre punerea in libertate a lui Hayssam, a spus Macovei. Totodata, Macovei a declarat ca judecatorii si procurorii sunt independenti, iar ministrul justitiei nu poate verifica solutiile acestora. Ea a adaugat ca acela care face astfel de verificari este Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), care a declansat cercetari prealabile din 27 iulie, in cazul judecatorului Sofica Dumitrascu - cel care l-a eliberat pe Omar Hayssam - si al procurorului Ciprian Nastasiu, cel care a efectuat ancheta in cazul rapirii jurnalistilor si care a propus eliberarea sirianului din motive de sanatate.

Pe de alta parte, ministrul Macovei a spus ca, in ce priveste Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP), este declansata o ancheta referitoare la medicul Constantin Tanasescu, de la Penitenciarul Rahova.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.