"Asistenta a intrat in celula impreuna cu gardianul si din buzunarul pijamelei lui Omar Hayssam s-a auzit telefonul sunand. A raportat imediat incidentul si au fost luate masurile de rigoare. Pe mobil si-a pregatit terenul si pentru a disparea dupa eliberare", ne-au declarat surse apropiate anchetei. Mai mult, conform unor rapoarte ale penitenciarului, detinutul Omar si-ar fi cumparat telefonul de la alti detinuti din alte sectii si l-ar fi primit cu asa numita "caleasca". Metoda este una ingenioasa, des folosita de puscariasi. Acestia leaga un fir de gratiile geamului si trimit de la unul la altul diverse obiecte cu ajutorul franghiei.

Isi dau cat vrei, dar scapa-ma de puscarie

Altfel, sirianul a incercat sa-si cumpere libertatea cu multi bani. "Averea" a vorbit cu medicul George Enculescu, caruia Omar i-a propus spaga ca sa sustina ca ar necesita eliberarea. "Nu vreau sa mor ca orice hot in inchisoare", i-a spus in nenumarate randuri Omar Hayssam doctorului George Enculesei, cel care l-a tratat in prima faza in penitenciarul Rahova.

"Mi-a zis: Iti dau oricat, 50 - 100 de mii de euro, o pensie pe toata viata sau bani multi intr-un cont in strainatate", ne-a marturisit Enculesei.

Medicul ne-a povestit ca sirianul ar fi facut orice sa fie pus in libertate din punct de vedere medical. "Eu stiam ca nu are metastaza si asta stia si el. Venea la vizite si pana ii ajungea randul, Hayssam fuma de zor pe holurile inchisorii", a adaugat Enculesei.