Patriarhul Teoctist, a facut ieri, in cadrul predicii de la Sfinta Liturghie, un apel la pace si rugaciune pentru "fratii" afectati de conflictul militar din Orientul Apropiat."Ne aflam acum intr-o vale a plingerii. Sintem asa si nu poate fi in alt fel cind frati de-ai nostri din Orientul Apropiat se zbuciuma si se ucid intre ei. (...) A sosit momentul ca noi sa ii avem in cuget si pe fratii nostri si sa inceteze glasul sinistru al armelor ucigatoare, sa se aseze intelegere si pace", a spus Patriarhul Teoctist. Patriarhul Teoctist a facut referire si la afirmatiile liderilor iudaici si a celor musulmani, de la Intilnirea Mondiala a Liderilor Religiosi, desfasurata la Moscova, la inceputul lunii iunie.

Teoctist a subliniat ca, desi acestia au fost de acord cu ideea unui Dumnezeu unic, al pacii, realitatea, prin conflictul israeliano-palestinian, contrazice afirmatiile lor. "Planeta noastra devine o arena de varsari de singe, de nedreptati si in mic dar si in mare", a precizat Patriarhul Teoctist, referindu-se la conflictele care afecteaza atit individul, cit si comunitatea. Totodata, conducatorul BOR a indemnat credinciosii la reflectie asupra "indepartarii omului de credinta si Dumnezeu", mentionind ca natura, prin "vulcani, cutremure si dezlantuiri de nori neobisnuite", reprezinta modalitatea divinitatii de a indrepta omul pe calea cea dreapta.

De asemenea, in finalul predicii, Patriarhul Teoctist a rostit o rugaciune de "intaririre, mingiiere si pace" pentru reprezentantii Ortodoxiei aflati in zona de conflict din Orientul Apropiat. "Sa indreptam un cuvint din partea fiilor Bisericii noastre si a celorlalti crestini fata de Biserica Ierusalimului, fata de Biserica Patriarhiei Antiohiei, de acolo din miezul acestui foc. (...) Sintem in corabia sfintei noastre Biserici, dar fratii nostri se gasesc si ei in corabia Ortodoxiei", a adaugat Patriarhul Teoctist.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.