Un avion militar romanesc Hercules, care urma sa plece spre Irak vineri seara a revenit pe Aeroportul Otopeni, dupa ce aparatele de zbor au semnalat o pierdere de presiune a uleiului la unul dintre motoare. Aeronava plecase spre Cluj, unde a ajuns in jurul orei 21.00, pentru a incarca materiale ce urmau a fi transportate in aceeasi noapte, spre Irak. La scurt timp dupa plecarea catre Irak, aparatele de zbor au indicat, cind avionul se afla inca pe teritoriul Romaniei, o pierdere de presiune a uleiului la unul dintre cele patru motoare.

Drept urmare, echipajul a decis readucerea avionului pe Aeroportul Otopeni pentru verificari si remedierea problemei. Dupa aterizare, tehnicienii au confirmat pierderi de ulei la unul dintre motoare si au hotarit inlocuirea acestui motor, lucru realizat deja la ora 14.00. In acest moment, avionul efectueaza probe de zbor in vederea reluarii deplasarii spre Irak in cursul serii de simbata.

Conform MApN, incidentul nu a fost grav si nu a pus nici un moment in pericol viata echipajului, deoarece avionul Hercules poate zbura chiar in doua motoare dintre cele patru. Decizia de a reveni pe Aeroportul Otopeni a fost determinata de faptul ca aeronava era inca in spatiul aerian romanesc.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.