Conflict. Lumea interlopa din Constanta se afla in razboi deschis

Vineri noapte, liderul unuia dintre clanurile care controleaza zona, Mihaita Vasea, zis "Mitu", si prieten la catarama cu temutul Nutu Camataru, a incercat sa-si pedepseasca un "locotenent", un anume Eugen Petre. Vasea primise date ca Petre, despre care crede ca l-a tradat, era in Hotelul "Flora" al primarului Radu Mazare. De altfel, interlopul avea un dinte si impotriva acestuia din urma!

Astfel, 80 dintre acolitii lui Mitu au incercat sa-l gaseasca pe asa-zisul tradator si sa-l puna la respect. Pentru ca bodyguarzii lui Radu Mazare s-au opus, a inceput macelul. Grupul lui Mitu i-a atacat cu sabii, topoare si bate, in ciuda faptului ca pe o raza de numai 100 de metri patrulau sase echipaje de Politie.

Juramantul lui Mitu

Reporterii "Averea" au descoperit ce se ascunde in culisele macelului de la Constanta. Vasea a incercat sa impuste doi iepuri dintr-un singur foc: pe de o parte, sa-l pedepseasca pe Petre, iar, pe de alta parte, sa-l intimideze si pe Radu Mazare. Care ar fi motivul in ce-l priveste pe primar?
Mitu se jurase ca se va razbuna pe acesta, din cauza unei dispute vechi din 2003. La vremea respectiva, Mazare a refuzat sa autorizeze un parc de distractii detinut de cei trei frati Vasea in Mamaia.

A fost primul conflict dintre ei

Intre timp, interlopul a amenintat-o in public pe mama copilului lui Radu Mazare si a spart cauciucurile de la doua dintre masinile primarului.
De curand, razboiul declarat de Vasea lui Mazare s-a amplificat. Actorului Jean Constantin i se atribuise un teren, dupa ce a fost declarat cetatean de onoare al orasului. Vasea l-a cumparat de la actor pentru a construi un hotel, dar a aflat, dupa o perioada, ca terenul este revendicat. Mitu l-a scos si de data aceasta vinovat pe Mazare, acuzandu-l ca le ofera fostilor proprietari un alt teren!

Vasea a fost umilit de "locotenentul" lui

Conflictul mocnit a explodat saptamana trecuta, cand Mihaita Vasea a fost agresat la iesirea dintr-un club, dupa o cearta cu "locotenentul" sau, Eugen Petre. Pana atunci, cei doi erau ca fratii. Din informatiile noastre reiese ca Petre gasise la Bucuresti o persoana care voia sa imprumute 100.000 de euro cu camata. El i-a propus lui Mitu si unui prieten comun (alt interlop din Constanta), Cristian Gherghisan, sa contribuie fiecare cu bani, iar, pe urma, sa imparta profitul. Numai ca Mitu i-a exclus din afacere. Deranjat de acest fapt, Petre s-a intalnit cu Mitu la mijlocul saptamanii trecute si l-a batut de fata cu alti cunoscuti. Membrii clanului - fideli lui Vasea - l-au cautat pe Petre trei nopti la rand, pana au aflat ca acesta ar fi in Hotelul Flora. Astfel, vineri noaptea, "gorilele" lui Mitu au atacat hotelul, Mihaita Vasea fiind convins ca Mazare il ascunde pe Petre.

Mazare: "Politia a balmajit-o!"

Primarul Constantei a declarat ieri ca nu stie despre razboiul din lumea interlopa si a condamnat cu vehementa Politia pentru faptul ca n-a preintampinat un asemenea conflict: "Am inteles ca inainte de a devasta hotelul, aceasta gasca sau adunatura a mai batut o persoana la Hotelul Oxford, la intrarea in Mamaia, ulterior a mai batut o alta in zona Cazinoului, apoi a fost la Clubul Cristal si a devastat intrarea in hotel. Este de netolerat asa ceva! Politia trebuie sa mearga, sa-i aresteze, sa le ia armele albe, nu sa o balmajeasca!"

Mitu a impartit masinile cu Nutu Camataru

Mihaita Vasea a fost prieten la catarama cu temutul Nutu Camataru, pana cand acesta a fost incarcerat. Ei au fost atat de apropiati, incat isi imprumutau frecvent masinile. Nutu isi petrecea altfel weekendurile la Mamaia, in hotelul unui asociat al lui Mitu, de acolo fiind si ridicat de catre Politie in vara lui 2004.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.