Ministrul Apararii Nationale, Teodor Atanasiu, a anuntat, sambata, la Constanta, ca fortele armate romane vor fi dotate cu vehicule de lupta blindate, moderne, in urma unei licitatii internationale.

"Avem in plan, pe anul acesta, sa achizitionam 60 de vehicule de lupta moderne, blindate, pentru dotarea trupelor din teatrele de operatiuni si vom organiza o licitatie internationala, conform legii, pentru a selecta cea mai buna oferta. Eu nu stiu nimic altceva legat de achizitionarea unor vehicule Hummvee", a declarat ministrul Apararii. Teodor Atanasiu a mai spus ca, in prezent, militarii din Afganistan au in dotare vehicule Hummvee, care au fost donate de armata americana.

"Armata romana deruleaza deja un program de achizitii de acest gen si anul trecut am mai cumparat, tot prin licitatie internationala, niste vehicule de fabricatie spaniola", a adaugat Atanasiu.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.