Precum elevii care au dat capacitatea, noii directori de spital s-au prezentat, ieri, la examenul de absolvire a cursului de manageri. impreuna cu ei au tremurat in sala si alti aspiranti la functia suprema in spital, diploma de absolvire a scolii Nationale de Management Sanitar fiind obligatorie, indiferent de cursurile absolvite in tara sau strainatate. Emotiile au fost atat de mari incat candidatii n-au vrut sa fie stresati de nimeni. Atunci cand s-a pus problema ca presa sa ramana in sala in timpul examenului, majoritatea au izbucnit indignati.

Conducerea Institutului si Comisia de examen fusesera de acord cu solicitarea ziarului Adevarul, dar candidatii s-au rasculat, protestand vehement si amenintand cu boicotarea examenului. Daca toti ar refuza sa candideze sau ar fi respinsi, Legea Nicolaescu ar trebui amendata, pentru a nu ramane fara directori de spital.

Cum noii manageri au fost pusi in post la recomandarea partidelor din arcul guvernamental, Comisia de examen n-a insistat prea mult cu transparenta. "Nu e un examen public", incerca sa-si justifice protestul o doamna roscata din primul rand. "Afara presa!", strigau altii. Motivul impotrivirii poate fi lesne de inteles. Dupa cum spunea unul dintre concurenti, la sfarsit, in sala de concurs s-a mai si "colaborat" la reusita lucrarilor. in spitale circula zvonul ca unii specialisti in management au fost pusi de nomenclatura medicala sa toceasca si sa dea examen doar pentru ca viitorii ocupanti ai pozitiilor de putere din sistem sa aiba de la cine copia.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.