Suspans la CNSAS, pericol in partid. Mona Musca pare sa-si fi perfectat strategia de a scapa ieftin din afacerea „Dana“. La partid, aripa Patriciu se pregateste sa o sfisie, iar prietenii o sustin

Ludovic Orban forteaza excluderea Monei Musca din PNL, in timp ce disidentii declara ca o sustin in urma dezvaluirilor privind colaborarea sa cu Securitatea.

Liderul organizatiei Bucuresti, Ludovic Orban, declara ca va propune excluderea sau suspendarea din partid a Monei Musca. Ca sef ierarhic al acesteia, la organizatia de Bucuresti, el va propune saptamina viitoare, la sedinta biroului de conducere al filialei, retragerea sprijinului politic al PNL pentru functia de deputat. "Nu mai astept nici un verdict de la CNSAS. Mie mi se pare suficient ce a aparut pina acum", a raspuns categoric Orban.

El pregateste si pasul urmator, la Delegatia Permanenta a PNL de la inceputul lunii septembrie, propunindu-si sa avanseze excluderea sau suspendarea din partid a Monei Musca. Ea a declarat ca este libertatea tuturor, inclusiv a membrilor de partid, sa comenteze cum vor. "Nu am ce sa spun, nici despre demisie, nici despre o eventuala excludere", a precizat Mona Musca, adaugind ca asteapta verdictul CNSAS.

Olteanu asteapta verdictul CNSAS

In schimb, apropiatii lui Calin Popescu Tariceanu indeamna la moderatie pina la momentul la care se va pronunta CNSAS. "Nimeni nu trebuie sa se pronunte inainte de un verdict al CNSAS. Daca se va decide ca Mona Musca a facut politie politica, atunci vom purta o discutie in PNL, daca nu, cazul se va inchide", a comentat intentiile de retragere a sprijinului politic presedintele Curtii de onoare si arbitraj, Bogdan Olteanu. "PNL a hotarit sa nu comenteze deocamdata informatiile aparute in ultimele zile referitoare la dosare de Securitate ale unor membri ai partidului. In momentul in care se va primi un raspuns cu privire la intreaga lista de demnitari ai partidului pe care liberalii au depus-o la CNSAS solicitind verificari, se va lua o decizie unitara", a declarat si secretarul general al PNL, Dan Motreanu.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.