Pericol. Convoiul de elicoptere in care se afla si presedintele Traian Basescu a fost atacat ieri in Afganistan de la sol de catre insurgenti. La atacul insurgentilor s-a raspuns cu focuri de arma din partea elicopterelor din escorta

"Elicopterele din care s-a tras asupra insurgentilor nu sunt ale armatei romane. Nici nu au cum sa fie, pentru ca Romania nu are elicoptere in Afganistan. Protectia presedintelui Basescu este asigurata de catre fortele NATO", a declarat purtatorul de cuvant al Ministerului Apararii Nationale, locotenent-colonel Cristinel Ghiga.

Vizita presedintelui in Irak si Afganistan s-a facut in mare taina, ca de obicei, pentru ca masurile de securitate nu permit divulgarea unei astfel de informatii publicului, ca o masura de prevenire a atacurilor teroriste. Dupa intalnirile oficiale, seful statului s-a dus glont la militarii romani aflati in teatrele de operatiuni. Traian Basescu a plecat din Romania cu gandul ca ostasii damboviteni sunt luati peste picior si tot drumul in avion s-a gandit la o formula de razbunare. Surse din apropierea presedintelui spun ca acestuia i s-a parut inadmisibil ca americanii sa zica despre ai nostri ca se napustesc peste tavile cu mancare si ca sunt penibili cand stau sa se bronzeze.

Sursele mentionate spun insa ca seful statului s-a gandit chiar ca la un moment dat sa se aseze pe o patura la soare alaturi de militari ca sa se bronzeze si sa le arate americanilor ca, de vreme ce si presedintele face acest lucru, e o practica normala. In cele din urma, a gasit totusi o alta solutie. Mai in gluma, mai in serios, Traian Basescu le-a soptit ostenilor romani sa le puna ardei iute in mancare soldatilor americani ca sa le piara cheful sa-i mai ia pe romani la misto.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.