Fostul ministru al Trans-porturilor, Gheorghe Do-bre, si secretarul de stat al aceleiasi institutii, Con-stantin Dascalu, s-au in-talnit chiar inainte de semnarea actelor cu pa-tronul firmei care a primit cadou contractele de dez-infectare. Surse bine informate sustin ca in biroul lui Dascalu s-a si decis intreaga afacere si ca ar fi implicat si secretarul general al ANSV, Razvan Taru

Operatiunea de dezinfectie pentru combaterea gripei aviare, care a inghitit milioane de euro de la buget, a avut in spate personaje importante. Fostul ministru al Transporturilor, Gheorghe Dobre, si secretarul de stat din MTCT, Constantin Dascalu, s-au intalnit, chiar in perioada in care au fost semnate contractele de dezinfectie, cu patronul firmei care a primit pe tava afacerea.

Jurnalul National v-a prezentat, pe parcursul mai multor materiale, o serie de conexiuni bizare si ilegalitati vizavi de operatiunea de decontaminare pentru combaterea gripei aviare. In urma dezvaluirilor, Gheorghe Dobre, fostul ministru al Transporturilor, a trimis corpul de control, care nu numai ca a confirmat aspectele prezentate de noi, dar chiar a descoperit ca situatia era mult mai neagra. Scandalul s-a stins, insa, iar peste rapoarte s-a asezat praful. Ministrul Gheorghe Dobre a plecat, nu insa si vinovatii pentru jumulirea bugetului.

O OPTIUNE CIUDATA

Alegerea de catre structurile subordonate Ministerului Transporturilor a unei firme de apartament din Iasi pentru derularea unei operatiuni la scara nationala, cum a fost conceputa decontaminarea pentru combaterea gripei aviare, a starnit suspiciuni. Faptul ca SC Lumi SRL isi punea serviciile la dispozitia unor structuri din minister, despre a caror existenta foarte multi nici nu stiau, pentru o operatiune veterinara despre care nimeni nu s-ar fi asteptat sa pice in sarcina Ministerului Transporturilor, a generat ipoteza ca firma ieseana ar fi doar un paravan pentru personaje extrem de influente. Cu atat mai mult cu cat avizul primit de catre Compania Nationala de Autostrazi si CFR SA impunea organizarea unei licitatii dupa o luna de zile. Cele doua structuri au incalcat acest act si nu au facut nici o licitatie, timp de sase luni. Surse din Ministerul Transporturilor si din apropierea serviciilor secrete sustin ca in spatele afacerii "dezinfectia aviara" stau nume grele din PD.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.