Marturie-soc a scriitorului Stelian Tanase, dupa interviul cu Alin Teodorescu, publicat ieri de ziarul nostru: „L-am banuit pe Alin Teodorescu inca din anii ’80”.

Scriitorul Stelian Tanase s-a declarat "extrem de tulburat" de interviul cu Alin Teodorescu publicat joi de "Cotidianul". "Trebuie sa va spun ca l-am banuit. L-am banuit din anii ’80. Am avut cu el citeva intilniri si dialoguri pe care le-am privit ca extrem de suspecte. Cind ai un dialog normal cu cineva e una, dar cind incepe sa te intrebe cind, cum, ce, la ce ora, cu cine, cine a mai fost si ce a zis, ai o problema cu acea persoana care-ti pune asemenea intrebari", ne-a declarat ieri Stelian Tanase.

Tanase l-a cautat si in dosar

Acesta spune ca in 2002 si-a vazut propriul dosar de Securitate, care era incomplet, dupa cum avea sa fie informat de responsabilii CNSAS.

"Am gasit in dosarul meu vreo opt informatori. Pe unul dintre ei l-am identificat. Nu mai vreau sa-i dau numele, ca si-a luat-o, ca sa zic asa. Mai erau inca vreo sase, cu nume de cod. Dar pentru ca dosarul meu continea doar un sfert din cit e el in mod real, n-am putut sa reconstitui alte nume. Nu am gasit un document din care sa reiasa ca Alin Teodorescu ma turna. Dintre cei care erau cu pseudonim,

n-am reusit sa identific daca asta era Alin sau e cutare. Deci, l-am banuit. Dar nu am gasit in dosarul meu…", sustine Stelian Tanase, care insista pe faptul ca nu are "un document sau o proba materiala ca Alin Teodorescu m-a turnat".

"M-a tulburat foarte tare interviul"

Citind interviul cu Alin Teodorescu, Tanase spune insa ca a redevenit curios cu privire la restul dosarului sau de la Securitate: "Am citit interviul si m-a tulburat foarte tare, vreau sa va spun. Foare tare. Miine (azi - n.r.) voi merge la CNSAS ca sa cer completarea dosarului meu din 2002. Si sa fac o noua investigatie. Sper sa obtin inca 300-500 de pagini pe linga cele 150 de pagini pe care le-am primit deja. Am fost foarte tulburat de interviul ala. Mi s-a rascolit tot trecutul si sint multe lucruri pe care mi le reamintesc. Foarte rau a fost...". Tanase si Teodorescu sint prieteni si se cunosc de mai bine de 25 de ani, dupa cum afirma primul dintre ei.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.