Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu, judecat in dosarul privind constituirea Bancii de Investitii si Dezvoltare (BID), de fals si uz de fals, a solicitat, ieri, la Judecatoria sectorului l, recuzarea magistratului si a procurorului de sedinta din aceasta cauza

Aparatorul lui Sorin Ovidiu Vantu considera ca magistratul este interesat in acest dosar, avand in vedere abaterile savarsite pana in prezent. Omul de afaceri a formulat o plangere la Consiliului Superior al Magistraturii referitoare la incalcarile legii facute de judecatori in cadrul sedintelor. "Au incalcat normele procedurale si nu s-au pronuntat asupra unor cereri", a declarat avocatul.

Avocatul a justificat recuzarea procurorului de sedinta pe motiv ca Parchetul a avut o atitudine ambigua in acest dosar. Cererea de recuzare formulata de avocatii lui Sorin Ovidiu Vantu va fi judecata pe 16 august, avand in vedere ca miercuri nu a fost in instanta nici un magistrat disponibil care sa o solutioneze. Dupa solutionarea cererii de recuzare se va stabilit un nou termen in proces, a anuntat judecatorul din dosar. Procurorul de sedinta a solicitat respingerea, ca inadmisibila, a exceptiei de neconstitutionalitate invocate de cei doi avocati ai lui Sorin Ovidiu Vantu.

Sorin Ovidiu Vantu este acuzat in acest dosar de fals si uz de fals intrucat ar fi contrasemnat in declaratia referitoare la autorizarea BID date false privind sursa fondurilor utilizate ca participatie la capitalul social al bancii, precum si ca ar fi folosit o adeverinta a SC SOV Invest SA Bucuresti care atesta, in mod nereal, calitatea sa de investitor la Fondul National de Investitii.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.