Nou-numitii manageri de spital s-au pus pe treaba. Daca la unele unitati medicale, eficientizarea activitatii s-a facut prin mutarea dintr-un sediu in altul a calculatoarelor, cum a fost cazul Institutului de Ocrotire a Mamei si Copilului, la altele, licitatiile au tinut capul de afis. La Spitalul Sf. Pantelimon, externalizarea serviciilor de laborator, pusa la cale de noua conducere, nu a respectat nicio regula.

Licitatiile organizate in spitale sunt usor de manipulat, de vreme ce nu exista o lege clara care sa reglementeze modul in care se face externalizarea serviciilor medicale. Exista doar o procedura a Bancii Mondiale, dupa care se inspira directorii de spital. Caietul de sarcini intocmit de "specialistii" de la Spitalul Sf. Pantelimon contine atat de multe neconcordante, incat parea imposibil oricarei firme sa se califice.

Singura care a ajuns in faza finala este Romar Medicare, firma care s-a desprins din ROMAR. Aceasta din urma a capusat de-a lungul anilor Spitalul CF2, dupa cum arata un raport de control al Casei Transporturilor. intamplator, jurista din comisia de licitatie a spitalului a fost subordonata celui care a condus ROMAR, Robert serban, atunci cand acesta era presedintele Casei de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.