Dinu Patriciu s-a aratat si ieri la fel de nemultumit de ancheta desfasurata de procurori in dosarul Rompetrol

Ieri, omul de afaceri a declarat, dupa o intalnire de cateva minute cu procurorii ca le-a solicitat acestora sa nu-l mai citeze decat in momentul in care urmarirea penala este finalizata. Potrivit Mediafax, acesta a sustinut, la iesirea din sediul Parchetului, ca exista o rezolutie semnata de anchetatori in dosarul Rompetrol potrivit careia urmarirea penala nu ar fi finalizata.

Intrebat de jurnalisti daca procurorii au fost de acord sa-l citeze dupa finalizarea anchetei, Dinu Patriciu a raspuns ca acest lucru s-a realizat "implicit". La sosirea la Parchet, omul de afaceri declara ca va continua sirul contestatiilor, aratand ca, in opinia lui, ancheta nu este finalizata decat 5,95 la suta. Totodata, Patriciu a spus ca nu a vazut nici o expertiza finalizata, singurele acte de acest fel existente fiind cele extrajudiciare, realizate de un concern international. Omul de afaceri a adaugat ca aceste expertize demonstreaza ca este nevinovat.

Patriciu ridicase, saptamana trecuta o exceptie, sustinand ca nu i se poate prezenta materialul de urmarire penala in conditiile in care urmarirea penala nu este incheiata. Vinerea trecuta, potrivit unor surse judiciare, procurorii ar fi respins obiectiunile omului de afaceri, astfel ca urmatoarea audiere a omului de afaceri va avea loc potrivit programului stabilit anterior.

In perioada urmatoare, Patriciu va fi citat de mai multe ori la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, pentru a lua la cunostinta de probele pe care anchetatorii le vor prezenta in instanta. Astfel, el va fi instiintat cu privire la toate acuzatiile aduse in dosarul Rompetrol, atat cu privire la piata de capital si la infractiunile economice, cat si cu privire la creanta din Libia.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.