Desi decedat la 27 ianuarie, Printul Carol Mircea, rodul iubirii navalnice dintre Printul Mostenitor Carol al Romaniei (ulterior Regele Carol al II-lea) si al Ioanei Maria (Zizi) Lambrino, va fi inmormantat, in sfarsit, sambata

Inmormantarea sa a devenit subiect de controversa, data fiind situatia complicata din cadrul Familiei Regale a Romaniei, care a refuzat pana in prezent sa-l recunoasca pe Carol Mircea drept mostenitor legal al tatalui sau, Carol al II-lea. Acesta din urma s-a casatorit in secret si incalcand regulile Casei Regale cu Ioana Lambrino, iar fiul lor, Carol Mircea, nascut la 8 ianuarie 1920 in Bucuresti, a fost inregistrat la nastere drept "Mircea Grigore Carol Lambrino", numele pe care l-a folosit pana cand tribunale de la Paris si Lisabona au recunoscut ca este primul nascut al fostului rege al Romaniei.

O VIATA IN EXIL

Fortat sa-si traiasca viata in exil, la Paris, ulterior la Londra, Carol Mircea a revenit in tara abia anul trecut, cu putin timp inainte de moartea sa. Ultima dorinta a sa a fost aceea de a fi inmormantat in pamantul patriei al carei cetatean a ramas pana in ultima clipa a vietii. Fiul sau, Printul Paul, a insistat ca acesta sa fie inmormantat alaturi de ramasitele pamantesti ale tatalui defunctului, fostul Rege Carol al II-lea, care au fost repatriate in 2003, si se afla la Manastirea Curtea de Arges.

COMPLICATII

Cum chestiunea era mult prea complicata si presupunea primirea acordului din partea Casei Regale a Romaniei, recunoscuta oficial de statul roman, inmormantarea a tot fost amanata. In tot acest timp, trupul neinsufletit al Printului Carol Mircea s-a aflat in custodia unei firme funerare din Londra, orasul in care acesta a trait si in cele din urma a decedat.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.