Motivul pentru care Colegiul CNSAS s-a intalnit ieri a fost de fapt votul pe care trebuia sa-l dea contestatiei depuse de liderul PC, Dan Voiculescu, incadrat in prima faza drept colaborator cu politia politica

Presedinte PC a trait ieri, din exterior insa, o copie a sedintelor din cadrul structurii de conducere a partidului sau, in care are de obicei ultimul cuvant. Cum votul dat de membrii CNSAS a fost unul foarte strans - trei voturi impotriva contestatiei, trei voturi pentru si trei abtineri - votul presedintelui Colegiului, Claudiu Secasiu a fost cel care a cantarit cel mai greu. Spre supararea lui Voiculescu, Secasiu a votat impotriva, deci contestatia a fost respinsa.

Singura cale de atac pe care o mai are la dispozitie liderul PC este contestarea deciziei in termen de 30 de zile, la Curtea de Apel. Avocatul lui Voiculescu, deputatul Sergiu Andon, a declarat ieri ca aceasta solutie va fi pusa in aplicare cat mai rapid, pe motiv ca verdictul CNSAS nu este intemeiat si raspunde unor "comenzi politice". "Faptul ca jumatate din membrii CNSAS si-au schimbat votul dupa exprimarea punctului de vedere anterior dovedeste ca, intr-adevar, contestatia este convingatoare. Faptul ca cel putin jumatate din reprezentantii CNSAS nu au gandit la fel sugereaza ca acest organism actioneaza la comanda politica", a mai afirmat Sergiu Andon.

Deliberarile indelungate in cazul Voiculescu au fost intrerupte pret de cateva zeci de minute de o audiere a senatorului PSD Razvan Theodorescu. Si pesedistul a primit o decizie finala din partea Colegiului, de data aceasta una favorabila, de necolaborator cu Securitate.

Dupa audiere, Theodorescu a declarat ca discutia s-a axat "pe acel dosar care a fost ars in 22 decembrie 1989". "Opinia mea a coincis cu cea a membrilor CNSAS. Nu vom sti de ce au ars unele dosare", a adaugat senatorul, precizand ca dosarul cuprindea toate anchetele la care a fost supus din partea Securitatii intre august 1977 si sfarsitul anului 1986. Singurul element de noutate care a aparut in cazul pesedistului a fost acela ca in dosar exista un document referitor la prietenia sa cu "regretatul coleg de facultate Vlad Georgescu".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.