Raportul ministrului educatiei si cercetarii, Mihail Hardau, privind incidentele de la Testele Nationale vizeaza, conform unor surse judiciare, aceleasi persoane impotriva carora procurorii au declansat urmarirea penala.

Procurorii Parchetului Judecatoriei sectorului 1 Bucuresti au primit, ieri, la pranz, raportul ministrului educatiei, Mihail Hardau, privind incidentul de la Testele Nationale, cand un jurnalist de la un cotidian national a intrat in posesia subiectelor de la proba de istorie.

In 19 iulie, ministrul de resort a depus, personal, la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie raportul care continea concluziile anchetei administrative de la minister. Dupa verificarea competentei in cauza si dupa analizarea posibilitatii ca in raport sa fie semnalate si fapte de coruptie, procurorii de la Parchetul Instantei Supreme au trimis documentul la Parchetul Judecatoriei sectorului 1 care, de altfel, declansase urmarirea penala in dosar.

Raportul administrativ al ministrului Hardau are peste o suta de file si descrie, in detaliu, atributiile fiecareia dintre persoanele care ar fi putut avea acces la informatii legate de examenul de Capacitate.

Persoanele gasite vinovate in urma anchetei administrative derulate la MEdC sunt aceleasi cu cele urmarite penal de catre procurori pentru neglijenta in serviciu, si anume fostul director al Serviciului National de Evaluare si Examinare, Adrian Stoica, si inspectoarele Georgeta Cretu si Rozalia Doicescu.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.