Doi fosti premieri au colaborat cu Securitatea", a declarat ieri, fara sa clipeasca, Cozmin Gusa , insa a refuzat sa le anunte in mod public numele sau sa dea detalii.

"Dupa cunostintele mele sint cel putin doi fosti prim-ministri care vor fi loviti de aceste dezvaluiri ale CNSAS pe baza noilor dosare pe care acest organism le-a primit", a mai spus Gusa, el precizind ca respectivii fosti premieri fac parte din categoria celor pe care CNSAS trebuie sa ii reverifice din oficiu. Tinind cont de afirmatiile lui Gusa si de prevederile Legii CNSAS, doar trei fosti premieri urmeaza sa fie verificati din oficiu: Nicolae Vacaroiu si Adrian Nastase, in calitate de parlamentari, si Theodor Stolojan, in calitate de consilier prezidential. Inainte de 1989, toti trei au avut functii susceptibile de a avea legaturi cu Securitatea. Intrebat daca ar fi vorba despre Stolojan si Nastase, Gusa a raspuns ca "si Vacaroiu intra din oficiu la verificare". Ulterior, presedintele Senatului a spus, prin purtatorul sau de cuvint, ca "oricine este liber sa faca speculatii", fara alte explicatii.

100 de parlamentari si ministri "in pericol"

Liderul PIN a mentionat ca se confirma declaratia sa de anul trecut, cind a afirmat in premiera ca in jur de 100 de parlamentari "au dosare de Securitate". Gusa a mai spus ca exista si "citiva ministri" care au colaborat cu Securitatea. Gusa ne-a precizat ca detine informatiile din ianuarie 2005 de la surse care au avut acces la arhive.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.