Zeci de morti, raniti, inundatii si pagube importante in acest sfarsit de saptamana

DEZASTRU. Trei persoane au murit si zeci de localitati din sapte judete au fost afectate de vijeliile deosebit de violente din ultimele zile.

O batrana din Ramnicu Sarat a murit electrocutata dupa ce s-a apropiat de un cablu de la reteaua de tensiune, rupt de vijelie. Pentru a ajunge la cadavrul femeii, echipajele de la Ambulanta au asteptat pana s-a debransat reteaua stradala de la sursa de curent.
Un al doilea deces a fost inregistrat in localitatea Puiesti, de langa Ramnicu Sarat.

O femeie de 64 de ani a iesit in curte pentru a-si pune animalele la adapost si a fost strivita sub un acoperis desprins de pe casa vecinilor.
Furtuna a provocat si ranirea unor suporteri care se aflau la un meci de fotbal, in comuna buzoiana Costesti. O tribuna metalica, de aproape 10 tone greutate, a fost data peste cap de rafalele puternice. Primarul din Costesti sustine ca a fost tarat cativa centimetri prin noroi, in timp ce se tinea de o balustrada.

Vreme instabila si in urmatoarele zile

Meteorologii au avertizat ca vremea va fi in continuare instabila si in usoara racire si se vor semnala averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului.

Cantitatile de apa vor depasi, doar izolat, 25-30 de litri pe metru patrat si vor fi conditii de grindina. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 24 si 32 de grade Celsius. In aceste conditii, Autoritatea Nationala de Meteorologie a mentinut avertizarea cod galben si portocaliu.

Bucuresti: Mai multe cartiere au ramas fara curent electric din cauza copacilor doborati peste firele de tensiune

Dambovita: Furtuna a lasat 39 de localitati fara curent electric iar circulatia din Targoviste a fost paralizata

Craiova: Circulatia rutiera a fost blocata timp de mai multe ore din cauza ploii torentiale

Valcea: In Targu-Jiu o alta persoana a murit si doua au ajuns la spital dupa ce au fost lovite de fulger in timp ce pescuiau in apropierea Hidrocentralei Zavideni

Olt: Cinci pescari au fost loviti de fulger pe malul Oltului

Prahova: O treime din acoperisul sectiei de pediatrie a spitalului din localitatea Filipesti de Targ a fost distrus

Bistrita-Nasaud: O casa din comuna Sant a fost distrusa de un torent produs in Muntii Rodnei

Harghita: Grajdurile din doua gospodarii au ars lovite de traznet

Sibiu: In localitatea Arpasu, un localnic a scapat ca prin minune dupa ce caruta in care se afla a fost lovita de un trasnet

Buzau: Doua femei au murit, un fotbalist si un spectator din localitatea Costesti au fost raniti in timpul unui meci, dupa ce vantul a pus la pamant tribuna stadionului


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.