Orasanu a dat afara cinci directori de societati de stat pentru nereguli contabile si a avertizat alti patru care nu prea au chef sa li se vinda firmele.
Presedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), Razvan Orasanu, a demis cinci directori ai unor societati din portofoliul institutiei, in urma unor controale, dupa cum informeaza un comunicat al institutiei. Este vorba despre Aversa, Institutul National al Sticlei, Rami Dacia si Terom din Iasi.

Potrivit AVAS, directorul Aversa este vinovat de deficiente manageriale de natura infractionala: el ar fi angajat plati cu scadente viitoare, existind riscul ca biletele la ordin si filele cec sa ramina fara acoperire. Directorul ar mai fi cumparat si autoturisme de lux si aparate electrocasnice pe care le folosea in scop personal. La rindul lui, directorul de la producatorul de diamante sintetice Rami Dacia a fost demis pentru management defectuos, care ar fi inrautatit situatia firmei.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.