Liderul spiritual al Miscarii de Integrare Spirituala in Absolut (MISA) a fost arestat, in martie 2004, sub acuzatia ca a intretinut relatii si perversiuni sexuale cu Madalina Dumitru, folosindu-se de influenta pe care o avea asupra adolescentei, in calitate de profesor de yoga. Bivolaru a fost insa eliberat din arest dupa ce, la 1 aprilie 2004, Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a constatat ca emiterea mandatului a fost facuta de o instanta necompetenta.

Procesul lui Bivolaru a fost stramutat la Sibiu in luna februarie 2005, la cererea aparatorilor liderului MISA. La sedinta din 11 iulie, instanta Tribunalului Sibiu a audiat mai multi martori, printre care si tinere pe care Bivolaru le-ar fi corupt, una recunoscand faptul ca si-a inceput viata sexuala cu guru la varsta de 15 ani. Tot in iulie 2005, procesul lui Bivolaru a fost suspendat, instanta admitand o sesizare a avocatilor acestuia referitoare la neconstitutionalitatea unor articole din legea speciala privind traficul de persoane.

Profitand de suspendare, desi pe numele lui exista o interdictie de a parasi tara, Bivolaru a iesit din Romania, fiind retinut la Malmo, in Suedia. Ulterior, el a obtinut statut de azilant.