Reprezentantii Ministerului Public au respins, ieri, obiectiile presedintelui Rompetrol referitoare la prezentarea materialului de urmarire penala in dosarul Rompetrol. In acest context, urmatoarea audiere a omului de afaceri va avea loc potrivit programului stabilit anterior, si anume 8 august a.c.

Ca raspuns la solicitarile presei, grupul Rompetrol Rafinare a emis, ieri, un comunicat in care spune doar ca refuza sa comenteze decizia procurorilor. "Nu putem comenta atata vreme cat nu am fost instiintati de Parchet cum a fost solutionata cererea depusa miercuri de avocatii companiei", se arata in comunicatul Rompetrol. Mai mult, conducerea companiei califica informatia ajunsa in presa ca fiind eronata.

Reprezentantii Rompetrol cer procurorilor DIICOT "sa accepte si sa respecte procedurile legale care le reglementeaza atributiile, precum si spiritul reformei judiciare, asa incat sa nu mai foloseasca aceasta practica, de a comunica stadiul si evolutia dosarului mai intai presei si abia apoi partilor implicate in dosar".

Reamintim ca Dinu Patriciu s-a intalnit, miercuri, cu anchetatorii, insa acestia nu au reusit sa-i prezinte invinuirile in dosarul Rompetrol. Asta pentru ca avocatii companiei au invocat o exceptie legata de faptul ca toata procedura de prezentare a dosarului si respectiv a materialului de urmarire penala nu poate avea loc, in ceea ce il priveste, intrucat ancheta nu ar fi terminata. In acest context, liberalul Dinu Patriciu va fi citat de mai multe ori pentru a i se aduce la cunostinta invinuirile in dosarul Rompetrol.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.