Actuala putere a incercat sa-i pacaleasca pe micii intreprinzatori, prefacandu-se ca accepta ca microintreprinderile sa plateasca un impozit de 2% din venit. In noul Cod Fiscal a fost insa strecurata o prevedere care anuleaza aceasta facilitate din momentul aderarii la UE, adica de la 1 ianuarie 2007, exact data la care intra in vigoare si acest cod.

Textul prin care impozitul pe venit este eliminat a aparut in mod inexplicabil in Codul Fiscal, fara sa fi trecut prin obisnuitele proceduri parlamentare. Initial, pe fondul presiunii Partidului Conservator, la Senat a fost votat, cu acceptul reprezentantului Executivului, un amendament prin care impozitul pentru microintreprinderi era stabilit in functie de cifra de afaceri. In textul transmis de Senat catre Camera Deputatilor apare insa, in mod inexplicabil, la articolul lV, o prevedere - care nu figura nici in forma guvernului, nici in raportul Comisiei de buget a Senatului si nici nu a fost luata in dezbaterea plenului Senatului - care anuleaza aceasta facilitate, de la data intrarii in UE.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.