Este improbabil ca OMV si Petrom sa reuseasca cumpararea propriilor actiuni de la angajati, dupa ce guvernul a anuntat ca vinde fostilor si actualilor salariati 8% din actiunile pe care le detine la compania petroliera, a declarat ieri analistul Bram Buring, de la banca de investitii Wood Company, pe baza unui studiu redactat de Petrom.

Rezervele Petrom sunt insuficiente pentru a realiza acest lucru, iar OMV nu planuieste sa cumpere din actiunile angajatilor sau de pe piata bursiera, spun analistii Wood Company, citati de NewsIn. Guvernul a decis miercuri ca vanzarea actiunilor catre salariatii Petrom sa se faca doar nominal, fara procura. Astfel, Asociatia Salariatilor, controlata de Liviu Luca, nu va mai putea controla pachetul de 8% din actiuni, asa cum o facea pana acum, prin sistemul de reprezentare prin procura. Solutia pentru el este sa cumpere actiunile de pe bursa, solutie evident mult prea scumpa pentru a fi agreata.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.