Alexandru Mircea, secretar de stat in Ministerul Administratiei si Internelor al Romaniei a semnat la Sofia, in numele Guvernului Romaniei, Acordul intre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Bulgaria privind trecerea frontierei de catre persoane, mijloace de transport, echipamente si materiale, in procesul de construire si dare in exploatare a noului Pod mixt (rutier si feroviar) de frontiera intre cele doua tari, peste fluviul Dunarea. Pentru Guvernul Republicii Bulgaria, documentul va fi semnat de catre Vesela Gospodinova, adjunct al ministrului bulgar al transporturilor.

Conform unui comunicat al MAI, pe durata vizitei sale la Sofia, Alexandru Mircea, secretar de stat, va fi insotit de o delegatie formata din experti din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor si Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului si, totodata, va avea o scurta intrevedere cu ministrul bulgar al transporturilor - Peter Vasilev Mutafchiev.

Prin incheierea Acordului se creeaza cadrul juridic necesar trecerii frontierei romano-bulgare a persoanelor, mijloacelor de transport, echipamentelor si materialelor necesare in procesul de constructie si dare in exploatare a noului Pod mixt de la Calafat - Vidin, care este prevazut sa inceapa in luna mai 2007. Ministerul Administratiei si Internelor, prin intermediul Politiei de Frontiera, se numara printre autoritatile romane cu atributii in aplicarea Acordului de referinta, alaturi de Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului, precum si de alte institutii cu responsabilitati in domeniul de reglementare.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.