In jocul piramidal Delphin, care se afla in atentia procurorilor de la Directia de Combatere a Criminalitatii Organizate si Terorism, "deruleaza afaceri de succes" starul Eurovision Mihai Traistariu, precizeaza Ziarul de Iasi, citat de RomNET

Oamenii legii au demarat ancheta dupa ce trei oameni si-au pus capat zilelor, dupa ce au fost atrasi in jocul piramidal si nu au mai avut bani sa-si plateasca datoriile, pentru a putea plati taxa de participare la noul Caritas, Delphin si nici nu au reusit sa racoleze pe nimeni in sistem. Deja s-au efectuat perchezitii si mai multi manageri au fost dati in consemn la frontiera, dupa ce au tras tunuri de miliarde cu ajutorul acestui "joc", fiind cercetati pentru inselaciune, fals si spalare de bani.
Traistariu si-a bagat toate neamurile in schema

Delphin este si in atentia magistratilor de la Parchetul de pe linga Inalta Curte de Casatie si Justitie, iar printre protagonistii acestei "afaceri" este si cintaretul Mihai Traistariu. El a declarat ca - din punctul sau de vedere - este o afacere in care el are succes, dupa ce a intrat in joc acum vreo doi ani. El a profitat de cunostinte, rude si prieteni, pe care i-a atras in "joc" si astfel s-a imbogatit serios. "Dupa ce am dus zeci de persoane la Delphin, banii veneau de la sine. Nu pot sa va spun citi bani am facut la Delphin sau despre ce e de fapt vorba, pentru ca nu am voie sa vorbesc despre afacere", a spus Traistariu reporterilor de la Ziarul de Iasi.

El a facut la Iasi Facultatea de Matematica si spune ca - dupa ce si-a racolat rude si prieteni - a ajuns la o "inalta functie" in jocul piramidal, functie care ii aduce avere. "Mi-am bagat in afacere sora, fratele si prietenii si toti si-au scos investitiile. Am bagat in joc 90 de persoane si nu cred ca afacerea Delphin International este ceva necurat, nimeni nu e obligat sa intre si este o afacere pentru oameni cu tupeu, smecheri. Multi au intrat si au acum extrem de multi bani si masini scumpe, dar sint multi si care au pierdut. Nu au stiut sa convinga oamenii. Sa stiti ca sint si alte multe vedete implicate in joc, nu le dau numele. Eu am ajuns la Delphin adus de o persoana din TVR. Am auzit ca s-au spinzurat oameni si cred ca nu au avut noroc, deoarece acest joc este pentru oameni care au deja niste bani, nu cei care nu au deloc", a mai spus Traistariu.

Schema escrocheriei

Jocul consta in atragerea de persoane care sa cumpere patru volume din "Calea Succesului", contra a 3.000 de euro, bani care se impart sub forma de comisioane intre asistentul aspirant - cel care a racolat persoana nou-venita - si superiori (asistent, asistent manager, leader manager director si director general). Daca apoi nou-venitul reuseste sa racoleze o persoana, primeste 540 de euro, asistentul primeste 360 de euro, asistentul manager primeste 180 de euro, leaderul manager - 120 euro, managerul director - 110 euro si directorul general - 100 de euro, iar restul de bani intra in contul din Gibraltar al firmei Delphin International.

Astfel, veniturile sint destul de mari, mai ales pentru persoane care - de fapt - nu mai fac nimic in cadrul "jocului". Logic, pentru a-si acoperi banii dati pe volume, noul "delfin" trebuie sa racoleze la rindul sau mai multe persoane, dupa care primeste comisioane si devine un om foarte bogat. Deja multi lideri din firma Delphin International se afla in atentia anchetatorilor, dar nimeni nu a fost trimis in judecata sau cercetat pentru co-miterea vreunei infractiuni.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.