Prezent la o conferinta de presa alaturi de vicepremierul Landului Bavaria, ministrul de stat pentru probleme interne Gunther Beckstein, Vasile Blaga - ministrul administratiei si internelor - a declarat, ieri, ca l-a ales pe inlocuitorul lui Virgil Ardelean la conducerea Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna (DGIPI) si ca va inainta propunerea premierului.

Fara a dezvalui identitatea persoanei nominalizate la sefia DGIPI, ministrul Vasile Blaga a sustinut ca aceasta "nu este niciuna din cele 28 de nominalizari aparute pana in prezent in presa", adaugand ca in unele din aceste cazuri "este vorba de autonominalizari". Blaga a spus ca va discuta intai cu premierul Tariceanu in privinta propunerii si abia dupa aceea va face publica identitatea succesorului lui Virgil Ardelean. intrebat despre situatia creata in celelalte servicii de informatii, Serviciul Roman de Informatii si Serviciul de Informatii Externe, Blaga a oferit un raspuns diplomatic: "Din fericire, decizia in acest caz o ia ministrul, si nu parlamentul".

Reamintim ca Virgil Ardelean, poreclit "Vulpea", a renuntat la sefia DGIPI (serviciu pe care l-a condus opt ani) la sfarsitul saptamanii trecute, concomitent cu directorul SRI Radu Timofte si cel al SIE, Gheorghe Fulga, care au demisionat ca urmare a disparitiei sirianului Omar Hayssam. Audiat miercuri la Senat, Ardelean a precizat ca el a cerut sa fie eliberat din functie in data de 20 iulie, dupa ce Hayssam nu se prezentase in fata instantei si nu era de gasit nici la domiciliu. in aparitia sa publica, cel supranumit si "Vulpea" s-a aratat revoltat de problemele din sistem, atat in ceea ce priveste "disfunctiile legislative", cat si "cele institutionale" si a spus ca se retrage pentru ca nu vrea ca unitatea pe care o conduce sa devina "cosul in care isi depun neputinta profesionala alte institutii".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.