Loteria Romana s-a folosit de un ajutor de stat acordat in mod ilegal. Este concluzia la care a ajuns Consiliul Concurentei in urma unei investigatii. Din aceasta cauza, Loteria trebuie sa returneze Ministerului Finantelor ajutoarele de stat in valoare de 50,6 milioane RON (500 miliarde de lei vechi). Drept urmare, reprezentantii Loteriei au decis sa atace in instanta Consiliul Concurentei.

Justitia va trebui sa se pronunte daca legea de functionare a Loteriei nu este in concordanta cu practicile europene sau subventiile la care se face referire nu au respectat cadrul legal, a declarat ieri secretarul de stat in Ministerul Finantelor Publice (MFP), Catalin Doica.

Consiliul Concurentei a anuntat, la 11 iulie, ca Loteria trebuie sa returneze Ministerului Finantelor ajutoare de stat acordate ilegal in valoare de peste 50 milioane RON. "Consiliul a decis ca CN Loteria Romana SA a beneficiat de ajutor de stat ilegal si ca urmare a dispus recuperarea de catre MFP a acestuia si a dobanzilor aferente. Suma ce trebuie recuperata se ridica la 50,6 milioane lei", se arata intr-un comunicat al institutiei de la acea data.