Cu peste 300.000 de dolari sustine platforma de licitatii eBay ca a fost inselata de mai multi sibieni. Procesul escrocheriei informatice a adus in fata instantei mai mult de 20 de persoane.
Tribunalul din Sibiu are pe rol dosarul fraudei pe Internet, cu o paguba totala ce depaseste 350.000 dolari, transmite corespondentul NewsIn. Procurorii au declarat, ieri, ca hackerii sunt judecati pentru mai multe infractiuni din domeniul informatic, iar reteaua este formata, in principal, din opt persoane. Patru dintre acestea au varste cuprinse intre 19 si 29 de ani si sunt judecate in stare de arest preventiv.

Alti patru sibieni sunt judecati in libertate. Printre pagubitii care au cazut victime retelei de hackeri din Sibiu s-a constituit parte civila in proces si platforma de licitatii eBay, ai carei reprezentanti sustin producerea unei fraude totale de 306.455 dolari. Folosind acest sistem, inculpatii au sustras datele de acces pe 227 de conturi, cu ajutorul carora au postat 105 licitatii fictive, prin care au scos la vanzare 527 bunuri de la telefoane, calculatoare, motociclete si altele. In proces apar si cativa cetateni americani, in calitate de parti civile inselate cu sume de ordinul miilor de dolari de catre inculpati. Cetatenii de peste Ocean sunt reprezentati in proces de biroul din Bucuresti al Secret Service.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.