Instanta l-a condamnat pe Robert Ciobanu, asasinul Larisei Chelaru, la 20 de ani de puscarie si l-a obligat sa plateasca familiei Chelaru daune in valoare de 1,1 miliarde de lei vechi

Pentru omor deosebit de grav, Robert Ciobanu a primit 16 ani de inchisoare, la care instanta a adaugat un spor de pedeapsa de 4 ani, pentru circumstante agravante. Totodata, instanta Tribunalului Iasi l-a condamnat pe Ciobanu la 5 ani de inchisoare pentru perversiuni sexuale, insa acesta va ispasi doar pedeapsa cea mai mare, respectiv cea de 20 de ani de inchisoare.

FATA IN FATA

Detinutul a fost adus in fata instantei cu o ora intarziere, timp in care parintii lui, dar si mama Larisei Chelaru au asteptat in aceeasi sala. Liliana Chelaru si-a adunat toate puterile si a venit la proces, pentru a vedea cum il va pedepsi Justitia romana pe cel care i-a distrus familia. Femeia n-a vrut sa vorbeasca cu nimeni. De-abia se tinea pe picioare, alaturi de o avocata ce l-a inlocuit ieri pe Alfred Tapliuc, aparatorul care a renuntat la caz dupa sinuciderea lui Constantin Chelaru. A inceput procesul, cu declaratia unui martor care a povestit instantei cum l-a vazut pe Robert Ciobanu ducand la container cutia cu trupul fetitei. A fost marturia pe care o asteptau magistratii pentru a da sentinta.

SECHESTRU

Parintii criminalului erau si ei impietriti in sala de judecata: "Nu stiu ce s-a intamplat cu copilul asta. L-am crescut si l-am educat ca si pe celalalt fiu al nostru. Era un copil ca toti ceilalti, mai facea pozne, dar pana la o asa nenorocire... Ne-a dat si pe noi peste cap moartea lui Constantin Chelaru, dar n-am avut cum s-o impiedicam".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.