Disparitia lui Hayssam a facut ieri inca doua victime. Directorul general al Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP), Alexandru serban l-a acuzat ieri, intr-o conferinta de presa, pe medicul Constantin Tanasescu, din cadrul Penitenciarului de Maxima Securitate Rahova, de fals intelectual pe motiv ca adeverinta medicala pe baza careia a fost eliberat Hayssam a avut un diagnostic hazardat.

Tot ieri, seful interimar al Ministerului Public, Marcel Sampetru, l-a demis din functia de sef adjunct al DIICOT pe Ciprian Nastasiu, procurorul care s-a ocupat de dosarul rapirii jurnalistilor romani in Irak si care a cerut in instanta eliberarea sirianului, dupa ce a considerat o simpla adeverinta medicala eliberata de medicul Tanasescu ca fiind un raport al comisiei medicale a unitatii de detentie.

Tanasescu este recidivist

Directorul general al ANP a declarat ca exista suficiente indicii ca medicul Tanasescu a savarsit fals intelectual, dat fiind faptul ca pe adeverinta medicala eliberata lui Hayssam erau mentionate metastaze, desi in biletele de iesire de la Institutul Oncologic nu se mentiona asa ceva. serban a adaugat ca i se pare curios ca, din 19 iunie a.c., medicul Tanasescu a intrat "subit" in concediu medical si refuza sa se prezinte in fata Comisiei de disciplina din cadrul ANP.

Seful ANP a aratat ca Tanasescu are antecedente, el fiind trecut in rezerva in 5 iunie 1998 pentru "grave incalcari ale regulamentului militar" si apoi judecat de Comisia de judecata a fostei Directii Generale a Penitenciarelor, sub acuzatia ca ar fi primit bunuri de la detinuti, ca a primit comunicari particulare din partea unui detinut francez si ca a inlesnit "vizite ilegale" intre detinuti si familiile acestora.

In mod surprinzator, ulterior trecerii in rezerva, Tanasescu a cerut reincadrarea pe functia detinuta anterior si, in septembrie 1999, a fost reincadrat in munca, printr-un ordin al ministrului justitiei. Din acest motiv, serban a anuntat ca va demara o ancheta: "Nu inteleg de ce a fost angajat, dar voi cerceta intreaga sa cariera. (...) Daca era dupa mine, eu nu l-as fi angajat".

Ca raspuns la acuzatiile directorului ANP, Tanasescu a declarat, ieri, ca isi asuma tot ce a scris pe adeverinta medicala. in ceea ce priveste reincadrarea sa in sistemul medical al penitenciarelor, Tanasescu a sustinut ca si-a redobandit postul in urma unui concurs pe care l-ar fi castigat.