Ministrul de interne, Vasile Blaga (PD), a declarat, ieri, ca directia de informatii a ministerului pe care-l conduce a instiintat institutiile statului inca din data de 5 mai ca Omar Hayssam intentioneaza sa plece din tara. Potrivit lui Blaga, Parchetul era institutia care ar fi trebuit sa ia masuri dupa ce a primit aceasta informatie. Ministrul de interne a aratat ca directia sa de informatii a reluat si la 19 iunie avertismentul transmis in mai. intrebat care este atunci motivul pentru care seful acestei directii de informatii, generalul Virgil Ardelean, a demisionat, Blaga a explicat ca acesta ar fi trebuit sa colaboreze mai bine cu celelalte servicii secrete, in cadrul comunitatii nationale de informatii.

Ministrul de interne a declarat ca "sunt sanse foarte mari" ca Omar Hayssam sa nu se mai afle in Romania, dar, in prezent, se desfasoara "o expertiza" pentru gasirea lui. "Sunt convins ca acesta nu a iesit printr-un concurs de imprejurari, ci ajutat", a spus Vasile Blaga, care a sugerat in repetate randuri ca Hayssam a plecat din Romania cu ajutorul unei masini apartinand Corpului Diplomatic. Blaga a aratat ca Politia de Frontiera nu putea sa verifice aceste masini.

El a precizat ca a cerut ca, prin SECI - structura de cooperare a politistilor din statele balcanice - sa se verifice inclusiv masinile cu numar de Corp Diplomatic. in ceea ce priveste posibilitatea ca Omar Hayssam sa fi plecat la bordul unei nave siriene incarcate cu berbecuti, Vasile Blaga si-a exprimat rezerva in legatura cu acest scenariu "transmis de cercurile siriene".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.