Canicula verii pare sa infierbinte spiritele in presa. O dovada este situatia tensionata de la "Jurnalul National" care continua, scandalul fiind tot mai spectaculos pe zi ce trece

Dupa ce conducerea executiva a trustului Intact i-a cerut public redactorului sef Marius Tuca sa inceteze orice colaborare cu scriitorul Dorin Tudoran pe motiv ca l-a jignit pe Dan Voiculescu, ieri, in "Jurnalul National", a aparut din nou semnatura lui Dorin Tudoran. "Jurnalul National", care cu mindrie se revendica drept "quality-paper", este macinat, in ultima vreme, de un scandal neobisnuit intre patron si redactor-sef. Ieri, am asistat la o noua runda Tuca - Voiculescu.

Asa cum se stie, scriitorul Dorin Tudoran a publicat in "Jurnalul National" un articol intitulat "Felix, Mircea si Dorin", opiniile scriitorului fiind pe loc taxate, cu un ton inchizitorial, de Camelia Voiculescu. Aceasta din urma i-a cerut public redactorului-sef Marius Tuca sa inceteze orice colaborare cu Dorin Tudoran, avertizindu-l ca "gazetaria de joasa speta nu are ce cauta in publicatiile trustului Intact". Ieri, insa, tot in "Jurnalul National" apare un drept la replica semnat de Dorin Tudoran, dar si un amplu articol semnat de Catalin Tolontan, material ce poate fi interpretat ca o reactie de revolta, din umbra, a lui Tuca.

Sfaturi pentru Dan Voiculescu

Dreptul la replica al lui Tudoran, extrem de sfatos, dar si savuros in acelasi timp, il indeamna pe Dan Voiculescu, in paginile ziarului proprietatea sa, sa-si tempereze fata. "Luati-va copilul in brate, sarutati-l pe frunte si spuneti-i: "Fata tatii, fii cuminte!". Asigurati-o ca nu e nevoie sa imi ceara scuze, dar rugati-o sa ceara iertare, public, domnului Marius Tuca si echipei de la `Jurnalul National`. Nu uitati ca, in august 2004, mi-ati spus despre domnul Marius Tuca: "Dorine, cu toate alea bune si alea rele, caracaleanul meu e un om de caracter". `O evaluare corecta`, arata scriitorul in rindurile adresate lui Dan Voiculescu.

Avutia familiei Voiculescu

Cameliei Voiculescu, Dorin Tudoran tine sa-i precizeze ca "am mai fost dat afara de la gazeta. Autori: Elena si Nicolae Ceausescu. Daca ne gindim cum au evoluat lucrurile, se pare ca au avut mina proasta. Si cu mine, si cu altii. Iata, zic eu, un motiv suplimentar ca sa acceptati ca Dorin Tudoran a plecat de la 'Jurnalul National>> fiindca asa a hotarit el, nu dat afara de Camelia si Dan Voiculescu".

Dreptul la replica al scriitorului Tudoran este sustinut de un material - avertisment semnat de Catalin Tolontan, redactorul-sef al 'Gazetei Sporturilor>>. In opinia acestuia, "nu camerele de luat vederi, nu studiourile, nu tipografia si nu calculatoarele din redactii, nici macar vedetele Antenei sau semnaturile noastre, ci increderea publicului e adevarata avutie a familiei Voiculescu. Sau nu e".

2004 - inceputul rupturii dintre Tuca si Voiculescu

Unii ar fi tentati sa creada ca dupa retragerea batrinului Voiculescu, fiica sa, Camelia, ar vrea sa se impuna. Surse bine informate din trustul Intact sustin, insa, ca lucrurile nu stau deloc asa. Mai exact, Camelia Voiculescu nu misca un pai fara acordului tatalui, iar Marius Tuca nu e dezagreat de Camelia, ci de insusi Dan Voiculescu care ii reproseaza mai multe lucruri, in special o relatie suspecta cu Traian Basescu.

Reamintim ca primele sicane majore dintre Tuca si Voiculescu au aparut in 2004 (in pragul alegerilor electorale), cind boss-ul Intact a lichidat de pe micul ecran emisiunea "Marius Tuca Show", pretextul fiind cusut cu ata alba: acela ca emisiunea nu trebuie sa influenteze electoratul intr-un an cu alegeri. In realitate, miscarea lui Voiculescu nu a fost decit o "retrogradare" a lui Tuca si obligarea acestuia de a lua in serios functia de redactor-sef la "Jurnalul National", functie care pina atunci o detinea mai mult pe hirtie. Intre timp, asa cum se poate observa, lucrurile s-au inrautatit, nefiind exclus sa asistam la un divort.

Chiar daca inca nu a spus nimic public, atitudinea lui Marius Tuca poate fi interpretata ca o sfidare pe fata. Nu ne ramine decit sa speram ca nu vor aparea tensiuni si la un alt quality-paper central cu probleme, "Adevarul", unde aseara era asteptat nimeni altul decit Dinu Patriciu, intr-o prima "inspectie" pe noua mosie.

De altfel, ca vizita noului patron al ziarului sa fie placuta si fara incidente, RAAPPS a dat ordin sa fie reparat de urgenta liftul din sediu.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.