In studentie, Carol Sebastian a dat Securitatii note informative si despre alte persoane decit poetul brasovean Andrei Bodiu

Faptul ca Andrei Bodiu nu ar fi fost singurul despre care informatorul "Max" a dat note Securitatii a fost recunoscut chiar de Carol Sebastian. Acesta a acordat, sapta-mina trecuta, un interviu ziarului ,,Cotidianul’’, in contextul in care urma sa apara un articol despre colaborarea pe care a avut-o incepind cu anul 1985 cu ofiterii de Securitate.

El a declarat atunci ca notele despre Bodiu au reprezentat 99% din totalul celor date de el. "Cred ca majoritatea notelor au fost despre Bodiu, 99%", a spus Carol Sebastian. Intrebat ce reprezentau restul de 1%, daca erau note despre alti colegi, Carol Sebastian a raspuns ca "nu-si aminteste exact".

Deconspirarea lui "Max" la CNSAS

"Cotidianul" a incercat sa afle identitatea celor despre care "Max" ar mai fi dat note informative. Prima dintre acestea, data chiar in ziua in care a semnat angajamentul, ar fi fost despre o colega, dupa cum sustin surse apropiate lui Carol Sebastian in perioada facultatii.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.