Oficialii recunosc ca Omar Hayssam a fugit din Romania. Ministrul de Interne, Vasile Blaga, a enuntat primul aceasta posibilitate, ieri dimineata. El nu a gasit de cuviinta sa faca referiri la responsabilitatea Politiei de Frontiera. La doar cateva ore, procurorul general Ilie Botos, desi demisionat, avea sa ceara investigarea imprejurarilor in care teroristul numarul 1 a iesit din tara.

Potrivit unor surse confidentiale, Omar Hayssam a plecat din Romania la bordul unui vas specializat in transportul de berbecuti. Imbarcarea a avut loc miercuri, 12 iulie, din portul Midia, de unde se fac in mod curent exporturile de animale vii.

Este surprinzator ca acest obiectiv portuar - care deschide calea spre Orientul Mijlociu - nu a fost supravegheat in mod prioritar. O regula a luptei antiteroriste recomanda expres atentie marita asupra traficului prin caile de transport neconventionale. Or, exporturile de berbecuti spre Orientul Mijlociu au fost utilizate si in alte randuri, potrivit unor experti vamali, pentru trafic de arme, tigari si alte produse sensibile in beneficiul unor rezidenti arabi din Romania.
Portul Midia a fost specializat in operatii de export-import animale vii inca din vremea lui Nicolae Ceausescu.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.