COSMAR. Un nou grup de cetateni romani repatriati din Liban a sosit, joi seara, pe Aeroportul "Henri Coanda" cu doua curse ale companiei Tarom. Cei fugiti din calea razboiului au trait clipe dramatice, dupa ce au fost transportati cu autocarul din Liban in Siria de unde au fost imbarcati catre Bucuresti.

Lacrimile de disperare ale romancelor care si-au parasit sotii libanezi, dar si lacrimile de bucurie ale celor care si-au revazut rudele dupa zeci de ani au transformat Aeroportul "Henri Coanda" intr-un loc in care razboiul din Orientul Mijlociu se poate simti foarte aproape. Pe de alta parte, sute de copii nascuti in Liban, ale caror mame sunt romance, si-au lasat si ei tatii libanezi in Infern. Foarte multi dintre libanezii care si-au facut o familie cu femeile romance au refuzat sa-si paraseasca tara. "Datoria nu i-a lasat sa fuga", au declarat sotiile unor medici care nu si-au urmat familiile in Romania.

"Obuzele cadeau langa noi"

Majoritatea celor scapati din Infern marturisesc ca armata israeliana nu a mai lasat aproape nimic din ce era frumos in Liban. "In timpul calatoriei din Liban catre Siria cadeau bombele langa autostrada. Au bombardat si benzinariile ca sa nu putem fugi", ne-a marturisit o tanara ingrozita de clipele prin care a trecut. "Locurile unde ma jucam eu au luat foc toate. Mi-e frica pentru prietenii pe care i-am lasat acolo, in Liban", ne-a declarat Dalah, o fata al carei tata este libanez.

Au ramas doar cu doi saci de haine

O familie de libanezi a fost cazata in caminul Autoritatii Nationale pentru Straini dupa ce o bomba a cazut pe casa acestora si i-a lasat sub cerul liber. Cei doi au venit in Romania cu patru zile in urma, in conditiile in care sotia este de origine romana, iar cei trei copii ai acestora studiaza in tara noastra si locuiesc in cartierul studentesc Regie. Libanezii au pasit pe aeroport incarcati cu doar doi saci menajeri, in care inghesuisera cateva haine. Acestia sustin ca erau peste drum, cand o racheta a lovit in plin blocul in care locuiau.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.