Ministrul Apararii Nationale, Teodor Atanasiu, anunta ieri ca MApN are pregatite mai multe aeronave pentru a contribui la efortul oficialitatilor de a aduce in tara cetatenii romani din Liban. “Pana acum au fost suficiente aeronavele civile. Daca acestea nu vor mai face fata, atunci vom lua in discutie si plecarea aeronavelor militare” - a spus Atanasiu

Un al treilea grup de cetateni romani a fost adus de la Beirut la Bucuresti, cu aeronave Tarom, in noaptea de joi spre vineri. Presedintele Traian Basescu a anuntat miercuri seara, intr-o declaratie facuta la Palatul Cotroceni, ca autoritatile romane implicate in procesul de repatriere utilizeaza, in principal, sistemul national de extragere a cetatenilor romani si a familiilor lor din Liban.

"Speram ca vineri dimineata sa avem alti 200 de cetateni in siguranta, la Bucuresti. Fac apel ca, pe toate canalele, sa li se transmita ca joi dimineata, sa fie in fata ambasadei romane din Beirut, moment de la care ne asumam responsabilitatea transportului lor in siguranta in tara" - zicea Traian Basescu in urma cu doua zile. El a adaugat ca toate capacitatile de transport terestre si aeriene sunt stabilite si "gata sa intre in miscare".

Un alt grup de cetateni romani a sosit in tara

Al treilea grup de cetateni romani si rezidenti, 222 de persoane, au trecut ieri granita libaneza si se afla in siguranta pe teritoriul sirian. Ambasada Romaniei de la Beirut urmeaza sa recupereze trei copii care nu au putut ajunge la timp pentru a putea fi imbarcati spre Bucuresti, iar alte trei persoane au fost trimise cu o nava spre Larnaca.

Aproximativ 30 de persoane care au trecut granita libaneza, in mod individual, au fost indrumate spre aeroportul din Aleppo pentru a putea fi preluate de cursele Tarom. In cursul noptii de joi spre vineri, cetatenii romani si familiile lor au sosit la Bucuresti cu trei aeronave Tarom, care vor ateriza pe Aeroportul International "Henri Coanda" din Bucuresti.

Aeronavele au sosit in cursul acestei diminetii dupa ce s-au operat modificari in functie de modul in care s-au derulat formalitatile de imbarcare. Cu acest transport, numarul persoanelor repatriate este de aproximativ 740.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.