Prim-ministrul Ungariei, Ferenc Gyurcsany, a refuzat oferta simbolica a organizatiei de protectie a mediului, informeaza Reuters
Greenpeace i-a oferit sefului guvernului maghiar un metru patrat de pamant la granita Romaniei cu Ungaria, pentru a-l motiva sa se alature protestelor impotriva deschiderii unei mine in zona Rosia Montana. Gyurcsany a refuzat insa, in aceasta saptamana, oferta Greenpeace, in ciuda faptului ca au existat nenumarate proteste pentru a-i impiedica pe cei de la firma canadiana Gabriel Resources sa transforme Rosia Montana in exploatare miniera.

Reprezentantii Greenpeace au afirmat de nenumarate ori ca o mina amplasata in zona ar distruge mediul si au sperat ca oferta lor il va determina pe oficialul Ungariei sa se alature protestelor. "Desi prim-ministrul apreciaza gestul Greenpeace, nu poate accepta darul oferit de aceasta organizatie", a afirmat purtatorul de cuvant al lui Gyurcsany.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.