Ca urmare a unui articol publicat in numarul din 14 iulie 2006 al `Jurnalului national` semnat de Dorin Tudoran, intitulat ``Felix, Mircea si Dorin``, cu privire la deconspirarea fostei Securitati, Camelia Voiculescu, presedintele grupului Intact, a trimis o scrisoare deschisa directorului `Jurnalului national`, Marius Tuca, in care avertizeaza ca ``materialele superficiale, jocurile de culise si gazetaria de joasa speta nu au ce cauta in publicatiile Trustului Intact``.

De asemenea, Camelia Voiculescu cere, conform Amos News, excluderea lui Dorin Tudoran din rindul colaboratorilor publicatiei. "Spre deosebire de alti proprietari de trusturi de presa, Dan Voiculescu nu a pus mina pe telefon pentru a ordona sanctionarea autorului" afirma Camelia Voiculescu in scrisoare.

"A pus mina pe stilou si a scris un drept la replica pe care l-a trimis redactiei spre publicare, in virtutea dreptului la aparare de care beneficiaza orice cetatean al unei tari democratice. Dreptul la libera exprimare nu inseamna dreptul la a fi incorect. E ceea ce nu pare a fi inteles colaboratorul dvs., Dorin Tudoran. Din nestiinta sau din rea vointa, colaboratorul dvs. scrie despre Dan Voiculescu fara a tine cont ca pina la ora actuala nu s-a parcurs nici macar prima etapa din traseul legal al deciziei definitive: judecarea de catre Colegiu a contestatiei sale. Dreptul la libera exprimare nu inseamna dreptul de a insulta. E dreptul lui Dorin Tudoran sa injure cum crede domnia sa ca e mai desantat. Nu, insa, intr-o publicatie a Trustului "Intact". Are la dispozitie numeroase foi imunde din Romania. Prin interventia sa, Dorin Tudoran a incalcat flagrant aceasta regula. Am nu numai calitatea, dar si obligatia de a veghea ca publicatiile Trustului sa nu se abata de la principiile gazetariei de inalta tinuta profesionala. Imi place sa cred ca as reactiona la fel daca tinta umorilor auctoriale ar fi oricine altcineva; sper insa ca nu va mai fi cazul de acum inainte. Dreptul la opinie e una, si il respectam, denigrarea e insa cu totul altceva. Sub acest semn, va cer ca domnul Dorin Tudoran sa nu se mai numere printre colaboratorii `Jurnalului national` .Folosesc acest prilej nefericit pentru a lansa un avertisment tuturor angajatilor si colaboratorilor nostri: materialele superficiale, jocurile de culise si gazetaria de joasa speta nu au ce cauta in publicatiile Trustului Intact. Pentru a evita pe viitor repetarea unor asemenea cazuri, conducerea Trustului va elabora in perioada urmatoare un proiect de Cod deontologic al Trustului Intact. Un proiect care va fi supus dezbaterii tuturor colaboratorilor si angajatilor. O data adoptata forma sa definitiva (tinind cont de observatiile primite), Codul va avea putere de lege pentru toti angajatii si colaboratorii``, se mai arata in scrisoare.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.