Judecatorii Curtii de Apel Bucuresti au cerut, ieri, rearestarea omului de afaceri sirian Omar Hayssam dupa ce acesta nu s-a mai prezentat in fata instantei in procesul in care este acuzat de rapirea celor trei jurnalisti romani. Imediat dupa ce a fost eliberat pe motiv de boala, Hayssam s-a facut nevazut nu numai de judecatori, ci nici familia nu mai stie nimic de el sau cel putin asa lasa sa se inteleaga. Unde a disparut Hayssam? Aceasta a fost intrebarea zilei de ieri.

Nici nevasta nu stie unde e

Apropiatii sirianului sustin ca Omar Hayssam ar fi disparut in urma cu doua saptamini si jumatate, plecind impreuna cu un prieten sa se trateze intr-o clinica de la Valenii de Munte. Si la termenul de ieri, avocatii afaceristului au sustinut ca nu pot lua legatura cu clientul lor, moment in care instanta s-a autosesizat in legatura cu sustragerea lui Hayssam de la judecarea procesului, cerind rearestarea inculpatului. Dar de unde sa-l ia? Hayssam s-a facut nevazut, nici macar propria-i nevasta nu stie de el. "A spus ca pleaca la tratament. Nu a luat telefoanele cu el. Mi-a spus sa am grija de mine si de copii ca ma va contacta el", a declarat Adela Omar. Prima ipoteza care a fost luata in calcul a fost ca sirianul a parasit de mult tara, lasindu-i pe judecatori cu ochii in soare.

Nu a fost niciodata internat la Valenii de Munte

Potrivit procedurilor, primii care au pornit in cautarea lui Hayssam au fost politistii. Acestia au descins la doua domicilii de-ale sirianului, dupa ce Biroul Urmariri al Politiei Capitalei a primit mandatul de arestare preventiva pentru 30 de zile, emis pe numele acestuia, insa nici tipenie de inculpat. Organele au stat de vorba doar cu bodyguarzii si nimic mai mult. In cazul in care sirianul nu va fi gasit la locatiile cunoscute, el va fi dat in urmarire generala. De asemenea, aseara, politistii au verificat si presupusa clinica din Valenii de Munte unde au sustinut aparatorii sirianului ca s-ar fi internat. Nu numai ca Hayssam nu era internat acolo, dar nu a fost niciodata.

Frontiera spune ca nu a iesit din tara

Din verificarile efectuate, ieri, de Politia de Frontiera a reiesit ca Omar Hayssam nu s-a prezentat la nici unuldin punctele de trecere a frontierei. Asta legal. Purtatorul de cuvint al Inspectoratului General al Politiei de Frontiera, Diana Protopopescu, a declarat ca omul de afaceri sirian nu este inregistrat ca fiind iesit din Romania. "Din informatiile pe care le detinem nu s-a prezentat in niciunul din punctele de trecere ale frontierei cu intentia de a parasi teritoriul romanesc, in acest sens nefiind inregistrat ca fiind iesit din tara", a precizat Diana Protopopescu.

Legal, Hayssam nu a parasit tara, insa ilegal ar fi putut-o face, mai ales ca avem un exemplu elocvent de plecare din tara fara stirea autoritatilor: Gregorian Bivolaru. Nici SRI nu stie unde ar fi putut disparea sirianul, reprezentantul serviciului punctind faptul ca instanta este singura institutie responsabila in acest caz. Aseara se vehicula ipoteza ca ar fi plecat in strainatate pentru a se trata, bineinteles, cu gindul de a nu se mai intoarce niciodata.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.